Gluten- og laktosefrie frokostvafler

av | jun 2, 2021 | Oppskrifter

Gluten- og laktosefrie frokostvafler

Hvem har sagt at brød må være brød? Vafler er et utmerket substitutt for glutenfritt brød, og for å være helt ærlig, så smaker det også mye bedre. I tillegg holder gluten- og laktosefrie frokostvafler seg mye, mye bedre enn glutenfritt brød. I disse vaflene kan du bruke de ingrediensene du tåler.

Til 3-4 gluten- og laktosefrie frokostvafler trenger du:

Lag gjerne røren kvelden før, både fordi vaflene blir bedre om røren får stå å svelle, men også fordi det går superraskt om morgenen da.

  • 2 egg
  • 40 g. glutenfritt havremel (Lag havremel selv)
  • 60 g. glutenfri, lys melblanding
  • 1/2 ts. bakepulver
  • 2 ss. olje/smør
  • ca. 1,5 dl. laktosefri melk, ev. den melken du tåler

Fremgangsmåte:

  1. Pisk sammen alle ingrediensene og la røren stå å svelle i 15 – 20 min, men gjerne lengre. Hvis røren er for tykk kan du spe med litt melk.
  2. Stek vaflene og bruk vanlig pålegg. Da blir det som glutenfrie brødskiver, bare mye, mye bedre!

Gjør hverdagen enklere med CanEat

Sliter du med å lese innholdsfortegnelsen på matvarene? Skann strekkoden på matvaren og få svar med CanEat. Appen er gratis, og tilgjenglig for ios og android enheter.

Er du nysgjerrig på hva vi gjør og CanEats utvikling? Følg oss på sosiale medier:

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie har skrevet 4 bøker basert på lavFODMAP-dietten, som er en forskingsbasert diett for mennesker med irritabel tarm. Hun holder faste foredrag ved flere norske sykehus og sitter i referansegruppen til Nasjonal Kompetansetjeneste for Funksjonelle Mage- og tarmsykdommer ved Haukeland universitetssykehus. Cecilie har irritabel tarm og følger lavFODMAP-dietten. Gjennom foredrag og forfatterskapet sitt har Cecilie god kontakt med både helsepersonell og pasienter. Slik skjønte hun at hun ikke var alene om å ha et behov for å kunne samle intoleransene sine på ett sted, dele med venner og kjente, sjekke matvarer, få tilpassede oppskrifter og få kontakt med en klinisk ernæringsfysiolog.

Flere innlegg