Gluten- og laktosefrie frokostvafler

av | jun 2, 2021 | Oppskrifter

Gluten- og laktosefrie frokostvafler

Hvem har sagt at brød må være brød? Vafler er et utmerket substitutt for glutenfritt brød, og for å være helt ærlig, så smaker det også mye bedre. I tillegg holder gluten- og laktosefrie frokostvafler seg mye, mye bedre enn glutenfritt brød. I disse vaflene kan du bruke de ingrediensene du tåler.

Til 3-4 gluten- og laktosefrie frokostvafler trenger du:

Lag gjerne røren kvelden før, både fordi vaflene blir bedre om røren får stå å svelle, men også fordi det går superraskt om morgenen da.

  • 2 egg
  • 40 g. glutenfritt havremel (Lag havremel selv)
  • 60 g. glutenfri, lys melblanding
  • 1/2 ts. bakepulver
  • 2 ss. olje/smør
  • ca. 1,5 dl. laktosefri melk, ev. den melken du tåler

Fremgangsmåte:

  1. Pisk sammen alle ingrediensene og la røren stå å svelle i 15 – 20 min, men gjerne lengre. Hvis røren er for tykk kan du spe med litt melk.
  2. Stek vaflene og bruk vanlig pålegg. Da blir det som glutenfrie brødskiver, bare mye, mye bedre!

Følg oss på sosiale medier:

Flere innlegg