Gluten- og laktosefrie frokostvafler
Hvem har sagt at brød må være brød? Vafler er et utmerket substitutt for glutenfritt brød, og for å være helt ærlig, så smaker det også mye bedre. I tillegg holder gluten- og laktosefrie frokostvafler seg mye, mye bedre enn glutenfritt brød. I disse vaflene kan du bruke de ingrediensene du tåler.
Til 3-4 gluten- og laktosefrie frokostvafler trenger du:
Lag gjerne røren kvelden før, både fordi vaflene blir bedre om røren får stå å svelle, men også fordi det går superraskt om morgenen da.
- 2 egg
- 40 g. glutenfritt havremel (Lag havremel selv)
- 60 g. glutenfri, lys melblanding
- 1/2 ts. bakepulver
- 2 ss. olje/smør
- ca. 1,5 dl. laktosefri melk, ev. den melken du tåler
Fremgangsmåte:
- Pisk sammen alle ingrediensene og la røren stå å svelle i 15 – 20 min, men gjerne lengre. Hvis røren er for tykk kan du spe med litt melk.
- Stek vaflene og bruk vanlig pålegg. Da blir det som glutenfrie brødskiver, bare mye, mye bedre!